De auteur

Hugo Verkley wordt in 1985 geboren in Bodegraven, een dorp in het Groene Hart. Als kleine jongen is hij vaak bezig met het maken van radio en het volgen van sportwedstrijden. Urenlang staat hij met een vriendje voor de tv op een kussen te schaatsen als Rintje Ritsma en Falko Zandstra het tegen elkaar opnemen. De uitslagen houdt hij bij in een map. Verkley droomt ervan om sportjournalist te worden en live bij grote sportwedstrijden aanwezig te mogen zijn. Het is dan ook logisch dat hij na de middelbare school kiest voor de opleiding journalistiek. Tijdens zijn opleiding, die hij volgt in Zwolle, kiest hij voor de afstudeerrichting audiovisuele journalistiek en maakt hij veel radio. Daarnaast werkt hij als sportverslaggever voor Rijn en Gouwe, de krant die later overgaat in AD Groene Hart. Ook studeert hij in 2007 een halfjaar in het Spaanse Salamanca en beheerst hij daardoor de Spaanse taal uitstekend. In 2008 behaalt hij zijn diploma.

Verkley’s droom om sportjournalist te worden, is langzaam vervaagd. Helemaal na een reis door Zuid-Amerika in 2009. Verkley wil meer verdieping en keert terug in de schoolbanken. Hij volgt een pre-master Culturele Antropologie en daarna de master Culturele Antropologie: Multiculturalisme in Vergelijkend Perspectief, aan de Universiteit Utrecht. In 2012 studeert hij af.

Sindsdien vertelt Verkley verhalen van mensen met bijzondere levens. Zo schrijft hij een boek over de mijnramp die in 2010 plaatsvindt in Chili en publiceert hij twee boeken over dak- en thuislozen. Straatgeheimen, zijn tweede boek, wordt bekroond met de Brave New Books-prijs van 2014. Als journalist heeft Verkley de afgelopen jaren onder meer gewerkt voor Voetbal International, AD Sportwereld, Hand in Hand, Trouw en Straatnieuws Utrecht.

Voor Royston heeft hij Royston Drenthe een aantal maanden intensief gevolgd. Daarbij maakte hij gebruik van de antropologische onderzoeksmethoden hanging around en participerende observatie. Verkley is ervan overtuigd dat je door het zijn van een vlieg op de muur iemand het beste leert kennen. Beter dan wanneer je enkel interviews afneemt. Voor Royston sprak hij ook met vele mensen uit de omgeving van de voetballer en kon hij putten uit tientallen unieke documenten.

Wilt u contact met hem opnemen? Mail naar contact@hugoverkley.nl

Zie ook www.hugoverkley.nl